Foglalás
Bezár

Szauna világ

Számos kutatás kimutatta, hogy a szaunázás pozitív hatással van az egészségünkre: méregtelenít, javítja a keringést, fokozza az anyagcserét és segíti a méreganyagok kiürülését. Ne feledjük, hogy a szaunázás a betegségek megelőzésében is segít, azonban ha már megbetegedtünk, akkor nem javasolt a használata.

Szállodánk wellness részlegén többféle egészségmegőrző szolgáltatás várja egészségtudatos Vendégeinket!

Szauna fajtáink:



Finn szauna (85-95 °C)



A finn szauna bizonyítottan jó hatással van az immunrendszerre, szívműködésre és a bőrre, de a mindennapos stressz okozta feszültség és álmatlanság ellen is kiváló módszer. Méregtelenítő hatású, segít különböző betegségek kezelésében és megelőzésében. A forró, száraz levegő edzi a szívet és fokozza a vérkeringést. Az afrikai abachi fából készült, 12 fő számára is kényelmes finn szaunánk tökéletes lehetőséget nyújt a méregtelenítésre, használata során kitágulnak a bőr pórusai, a szaunázás végeztével a bőr feszesebb, tisztább és simább lesz.

Gőzkabin (55-65 °C)



A gőzfürdőzés hatékonyan oldja a stresszt, frissít, relaxál és jótékonyan hat a közérzetre is. A magas páratartalom és hőmérséklet kiválóan alkalmazható a télen előforduló felső légúti megbetegedések (torokfájás, köhögés, rekedtség) ellen, illetve reumás panaszok, ízületi fájdalmak enyhítésére. Csökkenti az izommerevséget, így a gőzkabin nyugtató hatása révén alvászavarokkal küszködők számára is ajánlott.
A gőzfürdő nagy előnye még a bőrre gyakorolt igen kedvező hatásában rejlik. A nedves hő serkenti a vérkeringést a bőr alatti erekben, kitágítja a pórusokat, eltávolítja az elhalt hámsejteket és alaposan tisztítja a bőrt, melytől puha, tiszta és selymesen sima lesz.

Sókabin (70-80 °C)



A kristálysó téglákkal kirakott sókabin-használat egy olyan szelíd gyógymód, amit mindenkinek érdemes kipróbálni. A sóterápia fokozza a szervezet tisztulását és gyógyulását, a belélegzett sókristályok elősegítik a légzőszervek öntisztulását, megszünteti a szennyező anyagok (por, növényi pollenek) jelenlétét. A sós, tiszta levegő belélegzése nyákoldó és gyulladáscsökkentő hatása révén igazi felüdülést biztosít a légzőszervi betegségekben, az allergiában, vagy asztmában szenvedők számára. A só kiegyenlítő hatása révén gyógyítólag hat továbbá a vérnyomás problémákra, alvászavarokra, a vesére, az idegrendszerre, a hormon háztartásra, valamint segít az öregedési folyamatok lelassításában. A megvilágított sókristályok színei gyógyító és stresszoldó hatásúak.

Illatkamra (34-38 °C)



A kellemesen meleg és kevésbé párás illatkamra tökéletes helyszíne a testi-lelki megújulásnak, regenerálódásnak és feltöltődésnek. Használata órákon át élvezhető és nem terheli a szervezetet. A csempével borított, átmelegített padozat segíti az ellazulást, izzadás nélkül melegíti fel a hidegebb testrészeket, a test annyi hőt ad le, amennyit felvesz, így gyengéden méregteleníti a szervezetet. Fokozza a káros salakanyagok kiválasztását, regenerálja a bőrt, erősíti az immunrendszert és a különböző szárított növények, virágok, gyümölcsök illata tökéletes felfrissülést biztosít.

Bio szauna (50-60 °C)



40-50 fokos szauna körülbelül 20%-os páratartalommal. Minden érzékszervünkre hat, szín-, fényterápia, és aromaterápia egyben. Felüdíti a testet, ellazít, vagy élénkít.